12:09 05.10.2023

Російські окупанти на півдні України за добу втратили 32 людини особового складу та 5 гармат - Сили оборони

2 хв читати
Російські окупанти на півдні України за добу втратили 32 людини особового складу та 5 гармат - Сили оборони

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено, повідомляє командування Сил оборони півдня України.

"Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано таких втрат: 32 окупанти; 1 самохідна артилерійська установка "Гвоздика"; 5 гармат; 5 одиниць автобронетехніки; 1 човен. Знищено ще один польовий пункт боєпостачання", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Триває контрбатарейна боротьба, продовжується переміщення сил і засобів.

Окупанти за добу здійснили чотири авіаційні удари, застосувавши 22 керовані авіабомби. Унаслідок ударів по населених пунктах Миколаївка, Ольгівка, Одрадокам'янка Херсонської області та в напрямку населеного пункту Вилкове Одеської області зруйновано одну та пошкоджено три будівлі. Жертв серед населення немає.

Також протягом доби ворог здійснив понад 60 артилерійських обстрілів із використанням близько 400 снарядів, зокрема 5 обстрілів населених пунктів Херсон та Садове. Унаслідок обстрілів поранено одного цивільного, зруйновано та пошкоджено до 10 приватних будинків.

Унаслідок підриву на міні в районі населеного пункту Брускинське один мирний житель дістав поранення.

Корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 11 кораблів, із них 9 у Чорному та 2 в Азовському морях. На бойовому чергуванні 1 надводний ракетоносій, загальний залп до 8 ракет типу "Калібр".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА