14:33 20.09.2023

Рада відкликала Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова

2 хв читати
Рада відкликала Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова

Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича (група "Платформа за життя і мир") з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №10070 підтримали 258 народних депутатів на пленарному засіданні в середу, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Парламент зняв Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВРУ із питань свободи слова. Він залишається одним із трьох членів цього "потужного" комітету. А поки що в. о. голови комітету з питань свободи слова стане Євген Брагар. А там наступного тижня очікуємо пропозицію про постійного голову", - написав парламентарій у своєму телеграм-каналі.

Як повідомлялося, керівництво Верховної Ради в особі голови Руслана Стефанчука, його першого заступника Олександра Корнієнка та віце-спікера Олени Кондратюк 19 вересня зареєструвало в парламенті проєкт постанови №10070 про відкликання Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова "через обставини, які унеможливлюють виконання ним своїх обов'язків".

15 вересня Печерський райсуд Києва обрав для Шуфрича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Депутата обвинувачують у державній зраді. Його взято під варту безпосередньо в залі суду.

Нестор Шуфрич - народний депутат кількох скликань Верховної Ради України (починаючи з третього), зокрема, від політсил "Партія регіонів" (2012 рік) і "Опозиційний блок" (2014 рік). 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони.

У 2019 році був обраний народним депутатом дев'ятого скликання ВР від нині забороненої судом партії "Опозиційна платформа - За життя (ОПЗЖ)" під номером 7 у списку як член партії. Був членом однойменної фракції (до її офіційної ліквідації в парламенті, після чого увійшов до депутатської групи "Платформа за життя і мир", що складається з членів колишньої "ОПЗЖ"). Голова комітету ВР з питань свободи слова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА