12:01 28.06.2023

Глава МЗС України: Пригожин - перший, хто наважився кинути виклик Путіну, але не сумніваюся, що будуть й інші

2 хв читати
Глава МЗС України: Пригожин - перший, хто наважився кинути виклик Путіну, але не сумніваюся, що будуть й інші

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що очолюваний ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним заколот підірвав би бойовий дух російських військ, якби тривав довше, але не сумнівається, що інші підуть за його прикладом і кинуть виклик президенту РФ.

"Ні, якоїсь конкретної інформації про терміни можливої реалізації планів Пригожина у нас не було. Але для нас завжди було абсолютно очевидно, що це лише питання часу, коли хтось у Росії наважиться кинути виклик Путіну, тому що ми бачили, як його сила й авторитет скорочуються і як Росія входить у дуже складну турбулентність. Тож Пригожин просто перший, хто наважився, але я не сумніваюся, що інші так чи так підуть за ним", - сказав Кулеба в інтерв'ю CNN.

За його словами, якби заколот глави ПВК "Вагнер" у Росії тривав довше, то це мало б відчутний деморалізуючий вплив на російські війська.

"Якби цей заколот тривав ще 48 годин, я впевнений, що ми відчули б деморалізуючий вплив на російські війська, які воюють на півдні та сході України. На жаль, Пригожин занадто швидко здався, і цей деморалізуючий ефект не встиг проникнути в окопи росіян, щоб підірвати бойовий дух російських військ", - зазначив Кулеба.

За його словами, "те, що ми побачили, - це черговий етап розпаду путінської вертикалі влади".

"І це неминуче. Це процес, який ви можете спробувати уповільнити, але ви не можете його зупинити. Подібні процеси ми спостерігали в минулому", - вважає глава МЗС.

Міністр нагадав про оприлюднене у вихідні в мережі фото танка "вагнерівців", який застряг між воротами цирку в місті Ростові, і висловив сумніви, що ПВК "Вагнер" продовжить існування в нинішньому вигляді.

"І я думаю, що це найкраща картина, щоб у двох словах пояснити нинішнє становище "Вагнера". Це все ще військова машина, але вона застрягла посеред цирку російської політики", - додав Кулеба.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА