22:05 19.01.2023

У МВС Франції оцінюють кількість учасників акції протесту проти пенсійної реформи в 1,12 млн, профспілки - у 2 млн

2 хв читати
У МВС Франції оцінюють кількість учасників акції протесту проти пенсійної реформи в 1,12 млн, профспілки - у 2 млн

Понад 1 млн людей вийшли на вулиці французьких міст у четвер на акції протесту проти пенсійної реформи, повідомили у МВС Франції.

За даними відомства, загалом у демонстраціях взяли участь 1,12 млн осіб. При цьому, за його оцінками, у Парижі брали участь в акціях 80 тис. осіб.

Профспілки у свою чергу оцінюють кількість протестувальників приблизно вдвічі вищою. Так, лідер французької профспілки "Загальна конфедерація праці" (CGT) Філіп Мартінез заявив, що понад 2 млн людей вийшли на вулиці у четвер у Франції.

Профспілки, які організували ці акції протесту, також оголосили, що наступні масові демонстрації заплановані на 31 січня.

У загальнонаціональному страйку, що проходить у четвер, у Франції проти пенсійної реформи вперше за багато років французькі профспілки виступили єдиним фронтом. Проти збільшення віку виходу на пенсію до 64 років виступили працівники різних галузей: транспорту, енергетики, освіти та інших.

Страйк спричинив порушення графіків руху на залізничному транспорті, збоїв на лініях метро та міського транспорту, а також роботи аеропортів.

Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн представила 10 січня основні напрями французької пенсійної реформи, яку уряд розраховує запровадити з 1 вересня 2023 року.

Згідно з планами уряду, віковий поріг виходу на пенсію, що встановлюється, поступово зрушуватиметься з 62 років до 64 по три місяці за рік, і цей процес триватиме до 2030 року. Застосовуватиметься новий режим із поколінь французів, що народилися у вересні 1961 року або після.

Макрон заявляв про рішучість провести пенсійну реформу до кінця свого другого мандату під час виборчої кампанії у 2022 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА