12:18 14.12.2022

74% громадян ЄС схвалюють підтримку України у війні проти РФ – опитування

2 хв читати
74% громадян ЄС схвалюють підтримку України у війні проти РФ – опитування

 Більшість громадян країн-членів Європейського Союзу схвалюють підтримку ЄС України після повномасштабного вторгнення РФ, свідчать дані опитування "Євробарометра", проведеного Європейським парламентом з 12 жовтня до 7 листопада 2022 року, результати якого було оприлюднено у середу.

"74% громадян ЄС схвалюють підтримку ЄС України після російського вторгнення. У всіх державах-членах ЄС більшість громадян схвалюють підтримку ЄС, водночас рівень підтримки найвищий у Швеції (97%), Фінляндії (95%), Нідерландах (93%), Португалії (92%) та Данії (92%). Через десять місяців після початку війни в Україні підтримка конкретних заходів, вжитих ЄС, таких як санкції проти російського уряду або фінансова, військова чи гуманітарна допомога Україні, залишається настільки ж високою і становить 73%", - ідеться у супровідному пресрелізі.

Крім того, опитування підтверджує "непохитну відданість громадян Європи не лише підтримці України, а й цінностям, на яких будується Європейський Союз".

"На запитання, які цінності Європарламент має захищати насамперед, респонденти найчастіше згадують демократію (36%), за нею слідує захист прав людини в ЄС і в усьому світі (29%) і свобода слова та думки (28%). Громадяни хочуть, щоб ці основоположні цінності ЄС захищалися і захищалися в ЄС та за кордоном. Ці цінності українці щодня захищають із моменту неспровокованого та невиправданого вторгнення в Україну російських військ", - наголошується в пресрелізі.

Президент Європарламенту Роберта Мецола, схвалюючи результати опитування, сказала: "Російська агресія принесла жахливі людські страждання та масові руйнування. Мужність і стійкість українців перед терором вражають. Найкраща відповідь і підтримка, які ми як Європейський Союз можемо дати, - це європейська солідарність та європейська єдність. Українці можуть розраховувати на непохитну підтримку Європарламенту".

Крім того, під час опитування було поставлено запитання щодо впливу російської війни в Україні на європейських громадян. "Через війну та її наслідки майже дві третини громадян ЄС вважають, що їх життя зміниться (65%), що більше на 4 пункти порівняно з квітнем-травнем поточного року", - йдеться у пресрелізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА