14:09 15.08.2022

У Києві 75% шкіл готові до навчання офлайн, але рішення ухвалюватимуться індивідуально з урахуванням питань безпеки – начальник столичної поліції

2 хв читати
У Києві 75% шкіл готові до навчання офлайн, але рішення ухвалюватимуться індивідуально з урахуванням питань безпеки – начальник столичної поліції

Абсолютна більшість шкіл у Києві готова до навчання офлайн, але рішення про формат проведення уроків прийматимуть керівники навчальних закладів з урахуванням безпекової ситуації, зазначає керівник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

"На території Києва близько тисячі навчальних закладів державної власності – 422 освітні заклади та 540 дошкільних закладів. У кожному районі створено комісії з підготовки навчальних закладів до навчального року, до комісії входять поліцейські ювенальної превенції", - розповів Вигівський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив: "На сьогодні перевірено всі школи. Фактично, за тією інформацією, яку я маю, 75% готові до навчання в режимі офлайн".

Водночас, як наголосив начальник столичної поліції, все залежатиме від безпекової ситуації, а "рішення – онлайн- чи офлайн-навчання – прийматимуть керівники конкретних навчальних закладів".

"Треба індивідуально підходити до кожному об'єкта. Чітко визначити алгоритм дій під час тривоги і можливість використання укриттів, які розташовані не в самому приміщенні школи. На 100% ППО не може захистити зараз навіть у Києві. Звісно, є певні ризики, з огляду на те, куди і як ворог б'є – ніхто не гарантує, що завтра не прилетить у школу", - сказав Вигівський.

Він підсумував: "Це взагалі не питання поліції. Але моя особиста думка, якщо ми говоримо безпосередньо про освіту дітей, – то краще офлайн-навчання, а якщо говоримо про безпеку – то онлайн".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА