18:41 10.08.2022

СБУ оголосила в міжнародний розшук екснардепа Маркова, якого обвинувачують у колабораціонізмі

2 хв читати
СБУ оголосила в міжнародний розшук екснардепа Маркова, якого обвинувачують у колабораціонізмі

Служба безпеки України оголосила в міжнародний розшук колишнього народного депутата від Партії регіонів, якому раніше було повідомлено про підозру в колабораціонізмі.

Як повідомляє пресслужба СБУ, слідчі зібрали додаткову доказову базу і повідомили екснардепу про підозру в нових злочинах. Наразі його підозрюють за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 1, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 436 (пропаганда війни), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

"В основу нової підозри лягли його останні дії та заклики щодо війни. Він, як так званий експерт, в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни кордонів території України, заперечував агресію Росії і транслював тези про "асвабадітєлєй", - зазначено в повідомленні.

Наразі завершено низку експертиз. Було проаналізовано велику кількість доказів, зібраних співробітниками СБУ.

"Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта є факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності", - наголосили в СБУ.

У зв'язку з оголошенням у міжнародний розшук екснардеп є нев'їзним до цивілізованих країн.

У повідомленні не зазначено імені колишнього народного депутата, проте, як повідомляють джерела агентства "Інтерфакс-Україна", йдеться про Ігоря Маркова, народного депутата України VII скликання, який у 2014 році виїхав до РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА