11:57 13.07.2022

Ексглаві АРМА висунуто підозру у зв’язку з продажем заарештованого майна через "СЕТАМ"

2 хв читати
Ексглаві АРМА висунуто підозру у зв’язку з продажем заарештованого майна через "СЕТАМ"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили 12 липня про підозру у зловживанні владою та розтрату понад 426 млн грн колишньому голові Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також чотирьом іншим особам.

Як повідомляється на сайті НАБУ, голова АРМА, діючи спільно з посадовцями агентства у змові з представниками державного підприємства "СЕТАМ", приватними компаніями та іншими особами, організували схему продажу за заниженою вартістю через торговий майданчик "СЕТАМ" майна, заарештованого в рамках кримінальних проваджень і переданого управління АРМА.

Чиновники АРМА обґрунтовували віднесення заарештованих активів до важкокерованих, складних або швидкопсувних. "Надалі це майно оцінювалося, проте вартість зазначалася суттєво нижчою за ринкову. Згодом оцінене майно виставлялося на електронні торги, а представники держпідприємства "СЕТАМ", які організовували ці торги, забезпечували перемогу певної приватної компанії", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового слідства встановлено чотири епізоди злочинної діяльності: продаж трьох земельних ділянок на Одещині, придбаних для будівництва магазинів мережі "Ашан" (реальну вартість було зменшено у 18 разів); продаж 2,6 тис. тонн піску в Київській області (ціну зменшено більше ніж ушестеро); продаж понад 4,5 тис. тонн карбаміду (ціну зменшено майже вп'ятеро) та продаж зерна, крупи та олійних культур (зменшено вартість учетверо).

Унаслідок реалізації злочинної схеми торговельна мережа "Ашан" зазнала збитків, оскільки з її законного володіння вибули земельні ділянки. З метою запобігання подальшій реалізації злочину САП та НАБУ ініціювали накладення арешту на зазначені ділянки та гроші, сплачені за річковий пісок.

Дії голови АРМА кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191; ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Про підозри також повідомлено начальнику управління менеджменту активів центрального апарату АРМА, спеціалісту відділу розвитку підприємства ДП "СЕТАМ", оцінювачу, засновнику та директору приватної компанії.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, причетні до зазначеного злочину, а також до інших епізодів протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА