19:19 07.07.2022

Кабмін скасував перелік критичного імпорту на товари – нардеп

1 хв читати
Кабмін скасував перелік критичного імпорту на товари – нардеп

Кабінет Міністрів скасував перелік критичного імпорту на товари, проте частково залишив обмеження на імпорт послуг, повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"Кабмін скасував критичний імпорт на товари. Але для імпорту послуг обмеження ще продовжують діяти у частковому обсязі", - написав він у телеграмі у четвер.

Як зазначив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук за підсумками засідання Кабміну, уряд змінив назву ухвали №153 від 24 лютого 2022 року з "Перелік товарів критичного імпорту" на "Про окремі питання забезпечення здійснення імпорту".

"Натомість, затверджено перелік послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі), за операціями з імпорту яких рекомендовано Національному банку забезпечити здійснення переказів. Визнано такими, що втратили чинність, критерії визначення товарів критичного імпорту в умовах воєнного стану", - зазначив Мельничук у телеграмі.

Як повідомлялося, НБУ обмежив валютні платежі за кордон із початку повномасштабної війни Росії проти України. При цьому центробанк дозволив оплату лише за переліком критичного імпорту, який затвердив Кабмін. Цей список з того часу розширювався 18 разів і сьогодні становить близько 90% усіх товарних категорій, зазначило міністерство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА