12:11 06.07.2022

У Софії Київській відбулася зустріч духовенства ПЦУ та УПЦ (МП)

2 хв читати
У Софії Київській відбулася зустріч духовенства ПЦУ та УПЦ (МП)

У Софії Київській відбулася зустріч духовенства Православної церкви України (ПЦУ) та Української православної церкви (Московського патріархату), повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Крига зрушила! Сьогодні, коли війна ставить перед нами нові виклики, все зайве залишається позаду. Вчора, у день пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира, на території Софії Київської відбулася історична зустріч духовенства Православної церкви України та Української православної церкви. Долати розділення, служити народу України та будувати наш спільний дім - наші спільні цілі", - написав Ткаченко у фейсбуці.

Міністр заявив, що вірить, що ця зустріч – це початок "нового, мудрого, сильного шляху наших церков заради вільного й мирного майбутнього України".

Він також наголосив, що Мінкультури та Державна служба з етнополітики та свободи совісті сприятимуть цьому всіляко.

У свою чергу голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) митрополит Климент заявив "Стране", що захід був організований Міністерством культури, яке відповідальне за всі організаційні питання, зокрема і за склад учасників.

"Ніхто від церкви не делегував священиків, які взяли участь у цій зустрічі, представляти точку зору духовенства та мільйонів мирян УПЦ. Цей захід був організований представниками Міністерства культури, тому за всі організаційні питання, зокрема і за склад учасників, відповідальна тільки ця організація. Зі ЗМІ мені стало відомо, що учасники цієї зустрічі розмовляли про те, що спільного, і в чому відмінність УПЦ та ПЦУ. До чого вони дійшли мені не відомо", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА