10:26 30.06.2022

Лазебна обговорила з віцепрезидентом Єврокомісії захист прав переміщених до ЄС українських дітей

2 хв читати
Лазебна обговорила з віцепрезидентом Єврокомісії захист прав переміщених до ЄС українських дітей

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна обговорила під час візиту до Брюсселя з віцепрезидентом Європейської комісії Дубравкою Шуїцою (Dubravka Šuica) проблеми захисту прав українських дітей, які перемістилися до країн Європейського Союзу.

Як повідомляє пресслужба Мінсоцполітики в середу, сторони також обговорили імплементацію нещодавно ратифікованої Україною Стамбульської конвенції, а також перспективи ратифікації Україною Гаазької конвенції щодо захисту дітей та співпраці з питань міждержавного усиновлення.

"Наш народ послідовно відстоює свій вибір європейських цінностей та європейського вектору розвитку. І підтримка наших намірів з боку країн ЄС надихає на більші досягнення та реформи… Зараз ми абсолютно єдині у кожному кроці, який зміцнює в нашому суспільстві повагу до прав людини та рівність", - зазначила Лазебна.

Міністр окреслила проблемні питання із захистом прав переміщених українських дітей за вразливими категоріями в окремих країнах ЄС та передала віцепрезиденту Єврокомісії добірку випадків порушення прав дітей для роботи з країнами-членами ЄС щодо їх вирішення та запобігання таким порушенням у майбутньому.

Сторони погодилися, що розпочинати реформи, необхідні для проходження євроінтеграційного шляху, Україна має прямо зараз, як і відновлення країни, і подолання негативних наслідків війни для людей.

"Ми не збираємось відбудовувати ту систему соціального захисту, яка була до широкомасштабної війни і місцями гуртувалась ще на радянських підходах. Іноді руйнування – це можливість швидше збудувати нове. Тому ми запропонували нове бачення та конкретні кроки, як нам рухатись від соціального захисту до соціального добробуту і суспільства рівних можливостей", - зазначила Лазебна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА