07:20 30.05.2022

У Брюсселі відбудеться спеціальний саміт ЄС, на якому до лідерів звернеться Зеленський

2 хв читати
У Брюсселі відбудеться спеціальний саміт ЄС, на якому до лідерів звернеться Зеленський

У Брюсселі пройде дводенний спеціальний саміт лідерів Європейського союзу за участю через відеозв'язок президента України Володимира Зеленського в рамках обговорення ситуації в Україні у світлі російської агресії, що триває.

Як повідомив напередодні засідання високопоставлений європейський чиновник, засідання Європейської ради розпочнеться о 16:00 (середньоєвропейський час) з обміну думками з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою. "Робоча сесія буде продовжена у форматі робочої вечері, в рамках якої лідери обговорять ситуацію в Україні. Президент Зеленський приєднається до них через відеозв'язок на початку цього обговорення. Його минулого тижня запросив президент Мішель (президент Європейської ради Шарль Мішель), і він прийняв запрошення виступити перед членами Європейської ради. Це буде вже втретє", - повідомив він.

За словами чиновника, "головним політичним питанням для обговорення лідерами щодо України буде фінансування та потреби ліквідності". "Як вам відомо, МВФ оцінив щомісячні потреби України у 5 млрд євро. Ми намагаємося досягти домовленості з питання (нової) макрофінансової допомоги у розмірі 9 млрд у вигляді позики та грантів. Інше важливе питання, яке також іноді дуже чутливе, так це питання конфіскації російських активів", - додав співрозмовник журналістів.

У зв'язку з цим він нагадав, що вже досить тривалий час це питання просуває президент Європейської ради Мішель. "Рада ЄС продовжує над цим працювати. Також йтиметься про різний вид підтримки України – військової, економічної та політичної", - додав чиновник.

Другим важливим питанням, яке обговорюватиметься за вечерею, буде енергетика.

Другий день розпочнеться вранці з фокусом на продовольчу безпеку та оборону. "Маючи на увазі вразливість африканських країн у питанні продовольчої безпеки, президент Африканського союзу Макі Салл також приєднається до лідерів через відеозв'язок", - анонсував чиновник.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА