07:36 27.05.2022

Росія розгорнула в Україні 110 БТГр, досягнуті ними успіхи незначні - Міноборони США

2 хв читати
Росія розгорнула в Україні 110 БТГр, досягнуті ними успіхи незначні - Міноборони США

Незважаючи на кількісну перевагу, російські сили на Донбасі досягли лише "незначного прогресу", заявили в Міноборони США.

"Росія розгорнула в Україні 110 оперативно-батальйонних тактичних груп… навіть незважаючи на перевагу в чисельності, російські сили досягли невеликих успіхів. Ці успіхи компенсуються успіхами України на інших полях битв, особливо навколо Харкова", – сказано у повідомленні на сайті відомства у ніч на п'ятницю.

У інформації зазначається, що упродовж 92 днів війни, стратегія Росії у зв'язку з невдачами на фронті неодноразово змінювалася. Актуальною метою є відокремлення від України східних областей. "Бої важкі та жорстокі, а зміна місцевості та цілі означає зміну тактики бою, що призводить до підвищення важливості далекого вогню", – сказано в повідомленні.

За інформацією Міністерства оборони США, із 108 гаубиць М-777, які країни зобов'язалися передати Україні, 85 наразі вже використовуються українськими військовими. Вогонь із них здійснюється 155-мм снарядами, яких передано в Україну 190 тис.

"Країни також поставили дев'ять вертольотів Мі-17 та 73 відсотки безпілотних літальних апаратів Switchblade. Щодня прибуває все більше техніки, і це стосується всього: від бронетранспортерів та пайків до медикаментів, протиартилерійських радарів та багато іншого", – наголосили у відомстві.

Американські військові констатували, що російська армія досить сильна і має великий потенціал, але українські збройні сили більш ніж сильні.

У міністерстві також назвали кількість знищеної російської техніки: майже 1000 танків, понад 350 артилерійських гармат, 30 винищувачів, винищувачів-бомбардувальників, літаків та понад 50 вертольотів.

"Російська тактика та доктрина також допомагають українцям. (Росіяни) намагаються подолати деякі з проблем, з якими вони зіткнулися, – командування та управління, матеріально-технічне забезпечення, маневрування. Але, за великим рахунком, те, що ми бачимо, – це більше локальні зусилля. Вони використовують дрібніші підрозділи для досягнення дрібніших цілей, застосовуючи поетапний підхід", – акцентували у відомстві.

Також зазначається, що росіяни не змінили тактику за 92 дні боїв. "Вони, як і раніше, роблять це досить доктринально - використовують артилерійський вогонь заздалегідь, а потім переміщують підрозділи тільки після того, як відчують, що достатньо пом'якшили ціль", - йдеться в інформації.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА