12:12 26.05.2022

Суд в Україні 31 травня оголосить вирок двом російським військовослужбовцям, які обстрілювали цивільні об'єкти в Харківській області

2 хв читати
Суд в Україні 31 травня оголосить вирок двом російським військовослужбовцям, які обстрілювали цивільні об'єкти в Харківській області

Російські військовослужбовці - водій-зарядник бойової машини "Град" Олександр Бобикін та навідник Олександр Іванов, які обвинувачені в обстрілах цивільної інфраструктури в Харківській області, визнали в суді свою провину, прокуратура просить для них 12 років позбавлення волі.

У четвер Котелевський районний суд Полтавської області продовжив слухання справи за обвинуваченням Бобикіна та Іванова - сторони виступили у дебатах.

За словами сторони обвинувачення, російські військовослужбовці 24 лютого 2022 вели артобстріл з території Бєлгородської області РФ по Харківській області. У прокуратурі зазначають, що снаряди влучили у житлові будинки у селищі Козача Лопань та у ветеринарний ліцей у селищі Ветеринарне біля Дергачів, цивільні об'єкти внаслідок обстрілу були зруйновані.

Після цього військовослужбовці ЗС РФ перетнули кордон України та продовжили обстріл Харківщини. Після розгрому російської військової колони ЗСУ Бобикіна та Іванова взяли в полон на території Харківської області.

Прокурори попросили суд призначити обвинуваченим у порушенні законів та звичаї війни (ч. 1 ст. 438 КК України) покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

У свою чергу обвинувачені російські військові в суді повністю визнали свою провину. Бобикін, виступаючи в судових дебатах, сказав: "Я цілком винен у тих злочинах, у яких мене обвинувачують... крім каяття додати мені нічого". Іванов також сказав, що кається у скоєному.

Адвокати обвинувачених попросили суд врахувати пом'якшувальні обставини та призначити покарання менше восьми років позбавлення волі, зазначивши, що їхні підзахисні не ухвалювали рішень, а лише виконували накази.

Бобикін у своєму останньому слові повторив слова каяття і додав: "Вірю, що війна закінчиться і настане мир, на який ми всі чекаємо". Іванов відмовився від останнього слова.

Суд завершив стадію дебатів і пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення у справі. Вирок російським військовослужбовцям буде оголошено 31 травня 2022 року.

Трансляція судового засідання відбувалася на сайті "Судової влади".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА