10:47 24.05.2022

Моряки Каспійської флотилії РФ відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів - ГУР МО України

2 хв читати
Моряки Каспійської флотилії РФ відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів - ГУР МО України

Моряки 106 бригади надводних кораблів Каспійської флотилії Південного військового округу Росії, які у складі морського угруповання беруть участь у війні проти України, відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Запроваджені проти країни-окупанта міжнародні санкції не дозволяють повноцінно обслуговувати та ремонтувати навігаційне обладнання і дизельне устаткування бойових кораблів флотилії. Щоб забезпечити плавучість на деяких кораблях, у тому числі носіях крилатих ракет, замість оригінальних блоків було встановлено агрегати від побутової техніки китайського виробництва, які придбали за завищеною в кілька разів ціною. Тепер кожен вихід у море обізнані з "імпортозаміщенням" окупанти сприймають як квиток в один кінець. Адже він може стати для них останнім і призвести до екологічної катастрофи в регіоні", - зазначено в повідомленні ГУР.

Крім того, за даними ГУР, командування каспійської флотилії, побоюючись перевірок та звинувачень у розкраданні виділених на закупівлю запасних частин коштів, дало розпорядження всіляко приховувати факти небоєздатності корабельного складу. Винних у витоку цієї інформації погрожують звинуватити у державній зраді та засудити до 15 років ув'язнення.

"Окупанти вирішили таємно написати колективні листи Путіну та Шойгу, в яких розкрити всі фінансові махінації командування", - повідомляє розвідка.

Також військова розвідка України оприлюднила список воєнних злочинців – військовослужбовців 106 бригади надводних кораблів (в/ч 40153 Каспійськ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА