18:04 23.05.2022

Зеленський, Залужний та Мусаєва увійшли до числа 100 найвпливовіших людей світу за версією Time

2 хв читати
Зеленський, Залужний та Мусаєва увійшли до числа 100 найвпливовіших людей світу за версією Time

Двоє українців та одна українка увійшли до числа 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time - президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва.

Текст про українського лідера написав президент США Джо Байден.

"Коли Володимир Путін розпочав свою жорстоку війну проти України, і українці потребували свого лідера, слова Володимира Зеленського луною рознеслися по всьому світу: "Президент тут", - написав він.

За словами американського президента, "в особі президента Зеленського у народу України є лідер, гідний його хоробрості та стійкості, оскільки громадяни у всій країні - торговці й солдати, кравці та водії вантажівок - борються за свої будинки та свою свободу. Щоразу, коли ми розмовляємо, я чую в голосі президента Зеленського невпинну рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов'язок перед своїм народом і щодня виконує урочисту відповідальність вести свою націю у цей темний та важкий час", - написав він.

"Нації вільного світу, натхненні прикладом президента Зеленського, згуртованіші, рішучіші та цілеспрямованіші, ніж будь-коли останнім часом. За підтримки США і наших союзників та партнерів він залишив свій слід в історії та довів світові, що Україна існуватиме довго, а її народ зрештою здійснить демократичне майбутнє, якого він так довго бажав", - йдеться у тексті.

Текст про Залужного написав голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі. За його словами, "головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний проявив себе як військовий розум, якого потребувала його країна. Його керівництво дало змогу українським збройним силам швидко адаптуватись до дій на полі бою проти росіян. Потенціал війни між великими державами зростає, а українці, які захищають свою батьківщину від значної російської агресії, просто неймовірні. Генерал Залужний стоїть за цими зусиллями, несучи величезний тягар керівництва у бою. Його роботи залишаться в історії".

Колонку про Севгіль Мусаєву написала Емі Ферріс-Ротман. "Українську правду" щодня читають до 4 мільйонів людей, що робить її важливим джерелом інформації про війну і для тих, хто перебуває в Україні, і для тих, хто стежить за новинами з-за кордону. Під керівництвом Мусаєвої журналісти "УП" висвітлювали усе - від воєнних злочинів Росії до українських цивільних героїв, а також оприлюднювали ексклюзивні списки яхт та літаків олігархів. "УП" відкриває вікно у війну людям у Росії, де сайт заборонено. У перші тижні війни кількість підписників її російськомовного телеграм-каналу збільшилася майже втричі", - написала вона.

Джерело: TIME100: The Most Influential People of 2022 | TIME

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА