18:38 20.05.2022

Україна чекає на зброю, зокрема системи MLRS – Єрмак

2 хв читати
Україна чекає на зброю, зокрема системи MLRS – Єрмак

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Україні потрібні високоточні ракети, дрони, системи протиповітряної оборони, боєприпаси та багато іншого. Він сказав про це, виступаючи в аналітичному центрі Atlantic Council, повідомила у п'ятницю пресслужба Офісу президента.

"І дуже важливо, ми ще досі чекаємо на MLRS (реактивні системи залпового вогню – ІФ-У). Я це слово вивчив, як і багато українців, на все життя. Ми ще їх чекаємо", - зазначив він.

"У нас із Росією надто різні потенціали. Тому визвольна війна України, війна за свободу, не має перетворитися на війну до останнього українця", - наголосив він, зазначивши, що "у разі успіху кремлівський гурток історичної реконструкції продовжить будувати свою імперію".

Україна, сказав Єрмак, захищає не лише себе, не лише демократичні цінності. "Вона захищає звичний для Заходу спосіб життя. Адже попри сподівання короткозорих політиків він не збережеться. Він зникне, якщо ми не переможемо. Тоді виборці почнуть ставити їм незручні запитання. Зокрема про зраджених героїв", - повідомив він.

"Нам потрібна зброя. Без обмежень. Негайно. Я хотів би повторити ще раз: ми дуже й дуже вдячні за лендліз. Та дозволю собі бейсбольний термін: це – перша база. Ми ж налаштовані не просто на home run. Якщо вірити "Вікіпедії", наша мета більша – grand slam. Треба рухатися далі. Всі бази мають бути зайняті", - заявив глава Офісу президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА