20:55 10.05.2022

Україна більше не відповідальна за транзит окупованими територіями, "Газпром" може змінити точку входу для збереження 1/3 транзиту

1 хв читати
Україна більше не відповідальна за транзит окупованими територіями, "Газпром" може змінити точку входу для збереження 1/3 транзиту

"Газпрому" належним чином повідомлено про те, що Україна більше не несе відповідальності за транзит газу через території, окуповані Росією, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Наразі це близько 1/3 від загального обсягу транзиту. "Газпром" може перемістити цей обсяг до іншої точки приєднання до України", - написав він у твіттері у вівторок увечері.

Раніше "Оператор ГТС України" повідомив про настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГІС "Сохрановка" та прикордонну компресорну станцію (КС) "Новопсков", що знаходяться на окупованій території Луганщини.

У зв'язку з цим ОГТСУ повідомив Газпрому, що з 07:00 11 травня 2022 року для виконання транзитних зобов'язань перед європейськими партнерами в повному обсязі та згідно з умовами договору можливе тимчасове перенесення недоступних потужностей з фізичної точки з'єднання "Сохрановка" на точку "Суджа", яка знаходиться на контрольованій Україною території.

Як повідомлялося, КС "Новопсков" є першою з компресорних станцій української ГТС у Луганській області, через яку здійснюється поточний транзит майже третини газу (до 32,6 млн. куб. м на добу) з Росії до Європи.

ОГТСУ неодноразово повідомляв "Газпром" про загрози транзиту через дії окупаційних сил, контрольованих Росією, і вимагав зупинити втручання в роботу об'єктів, але ці звернення були проігноровані.

 

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА