19:51 10.05.2022

Унаслідок ракетних ударів по Одесі та області 9 травня одна людина загинула, вісьмох поранено, зруйновано цивільну і туристичну інфраструктуру - прокуратура

2 хв читати
Унаслідок ракетних ударів по Одесі та області 9 травня одна людина загинула, вісьмох поранено, зруйновано цивільну і туристичну інфраструктуру - прокуратура

Прокуратура розпочала розслідування за фактом масованих ракетних ударів окупантів увечері 9 травня по Одесі та Одеській області, внаслідок яких загинула одна людина, вісім дістали поранень, зруйновано цивільну й туристичну інфраструктуру, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, 9 травня 2022 року збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали масованих ракетних ударів по об'єктах цивільної й туристичної інфраструктури в Одеській області", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією прокуратури, внаслідок вибуху ворожої ракети на території складського приміщення в Суворовському районі Одеси одна людина загинула, ще двоє дістали поранень. Також внаслідок обстрілу та пожежі суттєвих руйнувань зазнали складські та адміністративні приміщення.

Крім цього, як інформують в Офісі генпрокурора, внаслідок обстрілу Одеського району пошкоджено та горіло близько 1000 кв. м будівлі торговельно-розважального центру. "Троє мирних жителів госпіталізовані до лікарні з пораненнями. Вибуховою хвилею пошкоджено фасади та вікна житлових будинків поряд із місцем події", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначають у прокуратурі, ворожої атаки зазнали об'єкти туристичної інфраструктури в Білгород-Дністровському районі.

"Зруйновано та пошкоджено п'ять будівель бази відпочинку та будівлі малого приватного бізнесу. Внаслідок ракетної атаки троє мирних жителів дістали множинних поранень", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі звертають увагу на те, що жодних військових об'єктів на цих територіях немає.

"За процесуального керівництва органів прокуратури Одеської області розпочато досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)", - повідомляє Офіс генпрокурора.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА