10:59 25.04.2022

Венедіктова про роботу прокурорів у гарячих точках: Потрібно нон-стоп збирати докази того, що на нас нападають

1 хв читати
Венедіктова про роботу прокурорів у гарячих точках: Потрібно нон-стоп збирати докази того, що на нас нападають

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголошує на важливості роботи українських прокурорів у гарячих точках, - необхідно фіксувати скоєння злочинів російськими військовослужбовцями.

"Що стосується роботи груп саме у гарячих точках. Нам треба нон-стоп збирати докази агресії, того, що на нас нападають. Всі журналісти, всі незалежні прокурори і слідчі запитують: "От дірка в будинку. А це на вас наступали чи це ви вибивали?" - сказала генпрокурор в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У цьому контексті вона наголосила: "Я - український прокурор, звісно, я захищатиму державу Україна і народ України. Тому для мене було вкрай необхідно, щоб в гарячих точках були прокурори з нашими військовими, щоб прокурори фіксували, що злочин вчиняє російський військовослужбовець".

За словами генпрокурора, українські військовослужбовці захищають країну і не займаються збиранням доказів, а "військові прокурори беруть правильно зброю, беруть тіло цивільної особи з кулею всередині і мають ту кулю витягти, беруть зразки ґрунту, якщо щось вибухнуло".

Венедіктова повідомила, що створено дев'ять слідчо-оперативних груп, які працюють у гарячих точках.

"Військова служба правопорядку нам в цьому дуже допомагала, юристи ЗСУ. Ми проговорили з військовими і вони на це пішли, щоб поряд із ними стали військові прокурори", - додала генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА