20:57 08.04.2022

У Попасній та Рубіжному бої тривають, з Гірської громади евакуювали 640 людей

1 хв читати
У Попасній та Рубіжному бої тривають, з Гірської громади евакуювали 640 людей

У Луганській області найгірша ситуація у Попасній та Рубіжному, бої у містах продовжуються, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"У Попасній дуже важко, орки обстрілюють населений пункт безперервно. Доступ до міста ускладнений, евакуація неможлива", - повідомив Гайдай на своїй сторінці у соцмережі фейсбук у п'ятницю ввечері.

За його словами, у Рубіжному доступу до центральної частини міста взагалі немає, вона контролюється окупантами, і вони людей у Південний мікрорайон, підконтрольний ЗСУ, не випускають. "На евакуацію люди пішки йдуть кілька днів потай та під постійними обстрілами", - зазначив голова ОВА.

За його словами, громада Гірського вже дві доби перебуває під безперервним вогнем російських військових. "Тим не менше, затягувати не можна, гумкоридор погодили і хоч під гуркіт гармат, але вивезли сьогодні 640 людей", – повідомив Гайдай.

"Навіть якщо евакуація залізницею припиниться, ми маємо альтернативні варіанти. Головне - це людські життя! Так що евакуація буде продовжуватися, поки це буде фізично можливо!", - підсумував керівник ОВА.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА