17:46 04.03.2022

Міжнародні агентства, які формують рейтинги університетів, підтвердили готовність виключити російські виші - Міносвіти

2 хв читати

Міжнародні агентства, які формують рейтинги університетів, підтвердили готовність виключити російські виші, повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Міністерство освіти і науки звернулося до міжнародних агентств щодо виключення з відповідних рейтингів російських навчальних закладів та припинення співпраці з РФ", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що вже отримано відповідь від видавництва Times Higher Education (THE), яке формує однойменний університетський рейтинг.

Представники Times Higher Education гарантували, що ті українські університети, які фігурують у будь-якому з рейтингів THE, будуть збережені у рейтингу й наступного року, незалежно від змоги подавати дані для оновлення, при цьому доступ до профілів російських університетів буде обмежено.

"Зазначено, що підтримка українських університетів, їхніх співробітників і студентів стане темами майбутніх самітів видавництва Times Higher Education, під час яких буде організовано благодійний збір коштів для допомоги українським ученим, які постраждали під час війни", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що видання Times Higher Education вживає заходів для широкого та об'єктивного висвітлення війни в Україні та її наслідків для освіти.

Також представники іншої компанії, яка формує рейтинг U-Multirank, повідомили про такі рішення: видалити сторінку "Навчання в Росії" в розділі "Університети за країнами"; видалити сторінки про міста Росії у розділі "Університети за містами"; виключити російські університети з рейтингу.

Аналогічні заходи пропонується здійснити щодо Республіки Білорусь, яка сприяла нападу РФ на Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА