17:50 27.02.2022

Російські війська пішли в тактичний відступ під Києвом і Харковом - Арестович

1 хв читати
Російські війська пішли в тактичний відступ під Києвом і Харковом - Арестович

Російські війська пішли в тактичний відступ під Києвом і Харковом, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Він зазначив, що на всій території України станом на 17.00 порівняно тихо, за винятком Волновахи, яку українські війська знову зайняли, та північно-західних околиць Києва, де противник намагався окремими групами просунутися вперед, але потрапив під вогневий обстріл української авіації, артилерію і опір територіальної оборони.

"Частину противника розгромлено (під Києвом - ІФ), частина йде на північ і виставляє оборону на рубежах 15-20 км від столиці, щоб наша артилерія не дістала туди. Це означає, що російські війська пішли в тактичний відступ, принаймні на окремих ділянках, що не може не тішити", - повідомив Арестович на брифінгу в Офісі президента про ситуацію в країні.

За його словами, такий тактичний відступ свідчить, що план російської армії щодо захоплення Києва провалився.

"Загальна обстановка свідчить, що противник видохся. Він кинув залишки боєздатних частин на Київ, щоб узяти його околиці та заявити про якусь перемогу. А також на Харків. Але в Харкові його оточили та розгромили. Те саме в Києві. Цей тактичний відступ свідчить, що і цей їхній план провалився", - додав Арестович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА