10:14 27.01.2022

СБУ звернулася до Швейцарії для ідентифікації псевдомінерів, які використовували ресурс Protonmail

1 хв читати
СБУ звернулася до Швейцарії для ідентифікації псевдомінерів, які використовували ресурс Protonmail

Служба безпеки України звернулася до швейцарських партнерів із проханням встановити осіб, які використовували анонімізований поштовий ресурс Protonmail для скоєння низки кримінальних правопорушень, зокрема надсилання анонімних повідомлень із погрозами терористичних актів на території України.

Як повідомляється на сайті спецслужби в четвер, глава СБУ Іван Баканов на зустрічі з послом Швейцарії Клодом Вільдом повідомив, що для відправлення таких повідомлень зловмисники використовують і приватні поштові ресурси, розміщені на території Швейцарії, зокрема Protonmail.

"Кожне таке псевдомінування ми ретельно перевіряємо, і, на щастя, вони не підтверджуються. Але такі повідомлення відволікають сили та засоби правоохоронців від відстеження оперативної обстановки та реагування на інші прояви гібридної агресії РФ", – повідомив глава СБУ.

За його словами, ситуація з безпекою в Україні складна, проте цілком контрольована, незважаючи на те, що "РФ і т.зв. Л/ДНР використовують усі засоби для досягнення своїх підривних цілей". "І один із методів гібридної війни – кібератаки та надсилання анонімних повідомлень із погрозами вчинення терористичних актів на території України", - зазначив Баканов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА