12:50 19.01.2022

СБУ ліквідувала координовані з РФ угруповання, що збували наркотики українським ув'язненим

2 хв читати
СБУ ліквідувала координовані з РФ угруповання, що збували наркотики українським ув'язненим

Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію в Рівному та Луцьку, внаслідок якої заблоковано міжрегіональні злочинні угруповання, які координували російські представники криміналітету, повідомляється на сайті спецслужби у середу.

"Зловмисників у Рівному очолював кримінальний авторитет, який відбуває покарання у місцевій виправній колонії. Він отримав "строк" за вчинення злочинів, пов’язаних із вбивством та нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. У кримінальних колах його вважали "смотрящим" за цією спецустановою. Зловмисник створив на території виправної колонії злочинну організацію із чіткою ієрархією, яка постачала та збувала ув’язненим наркотики. До її складу входили як засуджені, так і жителі Рівненської, Волинської, Київської та Донецької областей", - ідеться у повідомленні.

За даними спецслужби, зловмисник адміністрував надходження коштів від продажу наркотиків, азартних ігор та інших видів протиправної діяльності, а також від постачання на територію закладу тютюнових виробів і продуктів харчування. Частину цих коштів він надсилав представникам криміналітету до РФ.

"Правоохоронці задокументували 13 фактів скоєння злочинної діяльності угрупованням… Організатору та сімом його спільникам повідомлено про підозру залежно від участі кожного у злочинній діяльності: за ч.2, 5 ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою чи злочинною організацією, а також участь у ній); за ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

На Волині правоохоронці встановили, що двоє засуджених, які вважають себе "авторитетами" у кримінальному світі, організували навколо себе злочинну групу, до складу якої входили шестеро ув'язнених і троє людей, які перебували на волі. Вони налагодили канал постачання та поширення психотропних речовин на територію колонії.

Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА