17:34 28.12.2021

Шмигаль доручив міністерствам розробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації в Україні

2 хв читати
Шмигаль доручив міністерствам розробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації в Україні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив керівникам низки відомств розробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації в Україні, а також зробити розрахунки для створення сучасної інфраструктури з реабілітаційної допомоги, повідомляє прес-служба Кабміну.

"В Україні існує нагальна потреба в удосконаленні надання послуг з реабілітації громадян. Сьогоднішня застаріла система не враховує сучасних підходів та рекомендацій із запобігання хворобам - вона орієнтується лише на діагноз, а послуги надаються фрагментарно в різних закладах. Наша ціль - комплексний підхід до надання всіх видів реабілітаційної допомоги, яка буде доступна кожному українцю, який цього потребує", - заявив Шмигаль під час наради щодо реалізації програм із реабілітаційної допомоги у 2022 році у вівторок.

Уточнюється, що у ній взяли участь міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська, радник - уповноважений президента України з безбар'єрності Тетяна Ломакіна та представники міністерств.

"Під час наради члени уряду повідомили про кроки, які робить кожне міністерство в напрямку розвитку системи реабілітаційної допомоги. Заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська також поінформувала щодо закону України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я", який був підписаний президентом 3 грудня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що зазначений документ запроваджує надання якісної реабілітаційної допомоги безпосередньо в закладах охорони здоров'я із самого початку захворювання чи травми.

"За підсумками наради прем’єр-міністр дав завдання всім відомствам розробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації та зробити розрахунки для створення сучасної інфраструктури з реабілітаційної допомоги, щоб вона стала доступною кожному, хто потребує таку послугу", - зазначають у Кабміні.

Там додають, що глава уряду також дав завдання Міністерству охорони здоров'я та Міністерству соціальної політики підготувати нормативно-правову базу для впровадження закону України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА