15:00 19.12.2021

"Омікрон" - штам COVID-19 дістався до Ірану

1 хв читати
"Омікрон" - штам COVID-19 дістався до Ірану

Іранські служби охорони здоров'я зафіксували перший випадок зараження штамом" Омікрон " коронавірусу в Ірані, повідомляє в неділю агентство Associated Press (AP) з посиланням на державне телебачення країни.

Водночас у країні з населенням приблизно в 85 млн осіб обидві дози вакцини від COVID-19 отримали близько 60% жителів. Також 3,5 млн осіб отримали бустерні дози вакцин.

AP зазначає, що швидкість вакцинації в Ірані суттєво зросла за останні тижні. Так, до того моменту, коли новий президент Ірану Ібрахім Раїсі сформував адміністрацію в серпні цього року, тільки 7 млн іранців прищепилися від коронавірусу.

В Ірані переважно використовують створену Китаєм вакцина Sinopharm, проте також застосовуються вакцини "Спутник V" і AstraZeneca.

Іран вважається найбільш постраждалою від пандемії країною Близького Сходу. За даними статистичного сайту Worldometers, загалом в Ірані за час пандемії виявили понад 6,16 млн випадків зараження коронавірусом, понад 131 тис. хворих померли. Понад 5,99 млн осіб одужали.

Штам коронавірусу COVID-19 "Омікрон" було виявлено в листопаді на півдні Африки. "Омікрон", як вважають фахівці, більш заразний, ніж попередні штами. Водночас, за попередніми даними, він, ймовірно, рідше призводить до ускладнень. Медики побоюються, що наявні вакцини менш ефективні проти "Омікрона", ніж проти його "попередників".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА