14:52 17.12.2021

Біля пунктів пропуску з Польщею вже другу добу простоює до 500 вантажівок

2 хв читати
Біля пунктів пропуску з Польщею вже другу добу простоює до 500 вантажівок

На автомобільних пунктах пропуску України з Республікою Польща наразі простоює до 500 вантажівок через нові карантинні обмеження з боку Польщі, повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа-Масі Найєм.

"У ніч із 14 на 15 грудня уряд Польщі посилив карантинні обмеження, і тепер для в'їзду на територію Польщі водії вантажного транспорту повинні пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше ніж за 24 години. Через те, що рішення було запроваджено без попередження, водії дізналися про нього лише на місці. Біля пунктів пропуску вишикувалися черги завдовжки кілька кілометрів. На пунктах пропуску "Ягодин" транспортний потік впав на 400%, у "Краківці" – 70% усього вантажного транспорту було розвернуто. Біля пунктів пропуску вже другу добу простоює до 500 вантажівок", - написав він на своїй Facebook-сторінці в п'ятницю.

За словами Найєма, Волинська державна адміністрація, обласна рада та місцеві працівники прикордонної та митної служби дуже оперативно відреагували на ситуацію.

"Протягом перших 12 годин на пунктах пропуску розпочала роботу державна лабораторія для проведення ПЛР-тестування, до яких приєдналися також приватні структури, які допомагають з оперативним проведенням тестів. Прикордонна та митні служби посилили в'їзний напрям, збільшили кількість інспекторів, які максимально пришвидшили митне оформлення", - розповів заступник міністра.

"Щодо обмежень з боку польської сторони є надія, що найближчим часом уряд Республіки Польща внесе зміни до відповідних постанов та виключить із переліку водіїв вантажних транспортних засобів", - підсумував він.

Як повідомлялося, громадяни, які прибувають до Польщі з-за кордонів ЄС, зокрема з України, з 15 грудня, крім сертифіката про вакцинацію, мають надати негативні результати тесту SARS-CoV-2 польською або англійською мовою. Ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі або в сусідній країні, опікунів, котрі їх супроводжують, дітей, які відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА