19:26 05.12.2021

У Брюсселі знову протестують проти заходів щодо утихомирення пандемії

2 хв читати
У Брюсселі знову протестують проти заходів щодо утихомирення пандемії

Близько 8 тис. людей, за даними поліції Брюсселя, беруть участь у бельгійській столиці в неділю в маніфестації протесту проти обмежувальних санітарних заходів з нагоди пандемії COVID-19, введення санітарних паспортів (Covid Safe Ticket) та можливої перспективи обов’язкової вакцинації.

"Ми хочемо демократичного, а не диктаторського підходу до цієї кризи. Вжиті заходи, такі як Covid Safe Ticket, суперечать нашим фундаментальним правам і є дискримінаційними. Вірус не приборканий, але населення утихомирюють", - цитують бельгійські ЗМІ заяву організаторів.

Частина маніфестантів пройшли вакцинацію проти коронавірусу, проте беруть участь у акції протесту проти нинішніх заходів влади з боротьби з пандемією. За їх словами, "сама вакцина не є проблемою, проблема у задумі зробити її обов'язковою". Учасники акції заявляють, що примус до вакцинації як медичного персоналу, так і населення загалом суперечить демократичним свободам і є неприпустимим.

Колону протестувальників очолили представники рятувальників та медичного персоналу, які виступають проти обов'язкової вакцинації. Інші маніфестанти заявляють про шкоду вакцин і обвинувачують як владу, так і медиків у "великомасштабному генетичному експерименті".

ЗМІ вказують на хаотичний та агресивний характер акції. Під час колони у низці місць виникали сутички з правоохоронцями. Організаторам важко вгамовувати найбільш радикальних маніфестантів, які провокують поліцейських.

Через цю маніфестацію в Брюсселі було перекрито важливі транспортні тунелі, що забезпечують мобільність столиці.

Минулої п'ятниці прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо оголосив про нові обмежувальні заходи проти коронавірусу, щоб уникнути подальшого посилення складної епідеміологічної ситуації в країні. Останніми днями в Бельгії зараженість коронавірусною інфекцією наближалася в середньому до 18 тис. випадків на добу.

Масштабна маніфестація протесту проти антиковидних заходів уже проходила у Брюсселі 21 листопада. Тоді вона зібрала близько 35 тисяч учасників. До них приєдналися різні угруповання вкрай правого спрямування. Акція була відзначена проявами насильства та порушеннями правопорядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА