16:20 15.11.2021

3,5 тис. мігрантів перебувають із білоруського боку біля КПП "Брузги/Кужниці" на кордоні з Польщею

1 хв читати
3,5 тис. мігрантів перебувають із білоруського боку біля КПП "Брузги/Кужниці" на кордоні з Польщею

Щонайменше 3,5 тис. мігрантів сконцентрувалися в понеділок з білоруського боку прикордонного КПП "Брузги" (Білорусь) - "Кужниці" (Польща), повідомив у Twitter представник польських спецслужб Станіслав Жарин.

Із польського боку цей КПП закритий з 8 листопада, поблизу кордону наразі зібрані значні сили співробітників прикордонної служби та поліції, а також спецтехніка, зокрема автомобіль із водометом.

Спостереження за ситуацією на КПП відбувається і з поліцейського вертольота.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі ускладнилася тиждень тому, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які хочуть перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали ці події найскладнішим моментом від початку кризи на кордоні.

Польща, Литва та Латвія останніми місяцями фіксують посилення потоку нелегалів, що намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але отримують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це гібридною агресією. Тієї самої позиції дотримується і Єврокомісія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА