19:45 08.10.2021

Міноборони України має намір направити представника на операцію ЄС "Althea" у 2022 році і в групу "Helbroc" у 2023

2 хв читати
Міноборони України має намір направити представника на операцію ЄС "Althea" у 2022 році і в групу "Helbroc" у 2023

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко підтвердив готовність направити представника Збройних сил України в операцію під керівництвом Європейського Союзу "Althea" у наступному, 2022 році, а також забезпечити участь визначених підрозділів у чергуванні в складі Бойових тактичних груп ЄС "Helbroc" у першому півріччі 2023 року.

Як повідомляє управління преси та інформації Міністерства оборони України в п'ятницю, про це Петренко заявив під час сесії зі співробітництва ЄС у сфері безпеки і оборони з асоційованим тріо (Україна, Молдова, Грузія) експертного семінару високого рівня "Нові амбіції для Східного партнерства: пріоритети Східного партнерства в сфері безпеки після саміту 2021" у Вільнюс.

Крім цього, українська сторона вітає підготовку ЄС рішення про направлення ресурсів Європейського фонду із забезпечення миру для розвитку спроможностей Збройних сил України, в першу чергу, щодо забезпечення надання невідкладної медичної допомоги. Як наголошується в повідомленні, це дозволить зменшити втрати, які несе українське військо на сході України в умовах обстрілу з боку російських окупаційних військ.

Як повідомлялося, ЄС ухвалив рішення про початок операції у Боснії і Герцеговині під назвою ALTHEA у зв'язку із завершенням операції НАТО "SFOR" у 2004 році. Україна брала участь у перший же рік, у 2020 році відновила участь після майже семирічної перерви.

Група "Helbroc" (Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр), створена в 2005 році, є формуванням сил негайного реагування для проведення операцій з врегулювання кризових ситуацій під егідою ЄС. До її завдань належать операції з роз'єднання сторін конфлікту, запобігання конфлікту, евакуації і надання допомоги в проведенні гуманітарних операцій. Українські військовослужбовці вперше заступили на бойове чергування в складі "Helbroc" у 2011 році.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА