07:04 13.09.2021

Глава МЗС Катару провів у Кабулі зустріч із членами уряду талібів

2 хв читати
Глава МЗС Катару провів у Кабулі зустріч із членами уряду талібів

Заступник прем'єр-міністра, міністр закордонних справ Катару Мухаммад бін Абдул Рахман, який прибув до Кабула з візитом, зустрівся з главою уряду руху "Талібан" муллою Мухаммадом Хасаном Ахундом, повідомив прес-секретар політичного офісу талібів Мухаммад Наїм.

"На цій зустрічі сторони обговорили двосторонні відносини, гуманітарну допомогу, майбутній економічний розвиток Афганістану та міжнародну взаємодію з Ісламським Еміратом", - йдеться в повідомленні.

Керівництво "Талібану" подякувало уряду і народу Катару за постійну підтримку народу Афганістану "у важких обставинах".

"Керівництво Ісламського Емірату Афганістан зазначило на зустрічі, що Дохінська угода є історичним досягненням Афганістану, і всі сторони повинні залишатися прихильними до цієї угоди", - повідомляє Наїм.

"Зі свого боку заступник прем'єр-міністра і міністр закордонних справ Катару Мухаммад бін Абдул Рахман аль-Тані (...) наголосив на необхідності підтримки хороших відносин з Афганістаном і залучення міжнародної допомоги", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що на зустрічі були присутні майже всі члени кабінету талібів: заступники голови уряду Мавлаві Абдул Салам Ханафі і Мавлаві Абдул Хакім Хаккані, виконувач обов'язків міністра закордонних справ Мавлаві Амір Хан Муттакі, міністра оборони Мавлаві Мухаммад Якуб Муджахід, міністра внутрішніх справ мулла Сираджуддін Хаккані, міністра інформації та культури мулла Хайрулла Хайрхва, заступник міністра оборони мулла Мухаммад Фазіль Ахунд, генеральний директор розвідки Мавлаві Абдул Хак Васик.

Міністр закордонних справ Катару в Кабулі також зустрівся в неділю з колишнім президентом Афганістану Хамідом Карзаєм і головою Вищої ради національного примирення Абдуллою Абдуллою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА