13:28 26.08.2021

Кулеба: Жоден літак, який мав вивозити українських громадян та іноземців із Афганістану, не захоплений

2 хв читати
Кулеба: Жоден літак, який мав вивозити українських громадян та іноземців із Афганістану, не захоплений

Жоден літак, який мав вивозити українських громадян та іноземців із Афганістану, не перебуває у чиєму-небудь полоні, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Були загрози нашому літаку, але всі ці проблеми ми вирішили. Жоден літак, який має вивозити українських громадян або мав вивозити українських громадян та іноземців, не перебуває у чиєму-небудь полоні, під чиїмось контролем. Це був один із робочих моментів, Євген (Єнін, заступник міністра закордонних справ України - ІФ) про нього розповів, журналісти його підхопили, розкрутили, але як такого захоплення літака немає", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Міністр зазначив, що Єнін, чиї слова про те, що нібито український літак був захоплений в Кабулі, наводили ЗМІ, - "це професійний досвідчений дипломат і людина яка останніми тижнями в буквальному сенсі не спить, займаючись евакуацією наших громадян із Афганістану".

"Але конкретно в той момент, коли пролунали його слова про історію з нашим літаком, він, очевидно, мав справу з не менш досвідченими журналістами, які побачили сенсацію в окремій фразі, вирвали її з контексту та почали розкручувати. Це професійно, я тут претензій жодних не маю, я гадаю, це була просто нестача комунікації", - зазначив він.

Міністр наголосив, що "організація евакуації з Афганістану - це найскладніша операція, з якою нам коли-небудь доводилося стикатися". "Тому що рівень викликів і динаміка ситуації там, в аеропорту Кабула, просто зашкалювали", - пояснив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА