18:11 18.08.2021

ЄС, США та ще близько 20 країн підписали спільну заяву на захист прав жінок в Афганістані

1 хв читати
ЄС, США та ще близько 20 країн підписали спільну заяву на захист прав жінок в Афганістані

Європейський Союз, США та ще два десятки країн закликали сили, які прийшли де-факто до влади в Афганістані, гарантувати афганським жінкам і дівчаткам право на освіту, роботу та свободу пересування.

"Афганські жінки і дівчатка, як і весь афганський народ, заслуговують жити в безпеці та з гідністю. Потрібно запобігати будь-яким формам дискримінації та зловживань. Ми в міжнародній спільноті готові надати їм гуманітарну допомогу і підтримку, щоб їхні голоси було почуто", - йдеться в спільній заяві, розміщеній на сайті Європейської зовнішньополітичної служби.

"Ми будемо уважно стежити за тим, як будь-який майбутній уряд забезпечуватиме права і свободи, які стали невід'ємною частиною життя жінок і дівчаток в Афганістані за останні двадцять років", - обіцяли держави-підписанти.

Заяву підписали Албанія, Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Коста-Рика, Еквадор, Сальвадор, ЄС, Гондурас, Гватемала, Північна Македонія, Нова Зеландія, Норвегія, Парагвай, Сенегал, Швейцарія, Велика Британія та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА