11:45 13.08.2021

Правоохоронці затримали керівника ДПЗКУ під час спроби втечі з України

2 хв читати
Правоохоронці затримали керівника ДПЗКУ під час спроби втечі з України

Співробітники Національної поліції затримали в аеропорту "Київ" ім. І.Сікорського ("Жуляни") керівника акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), який намагався залишити територію країни, повідомляє прес-служба Нацполіції в п'ятницю.

"Чиновника затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту "Жуляни" вранці, 13 серпня. У такий спосіб він намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом із ним затримали і його спільника", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що керівнику корпорації і власнику кількох товариств уже повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Наразі з ними проводяться слідчі дії", - наголошують правоохоронці.

Як повідомлялося, 12 серпня управління комунікації Національної поліції України повідомило, що посадові особи ДПЗКУ завдали цьому акціонерному товариству $57 млн збитків.

За даними відомства, чиновники вчинили розтрату майна корпорації шляхом здійснення експортних операцій зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти за заниженою вартістю і без попередньої оплати. Крім того, вони уклали договори страхування, в яких штучно завищили страховий тариф від загальної страхової суми.

У Нацполіціі повідомили, що 10 і 11 серпня правоохоронці здійснили 62 обшуки в Києві, Волинській, Дніпропетровській, Київській, Рівненській та Одеській областях за місцями роботи та проживання фігурантів, у транспортних засобах і в офісних приміщеннях. У відомстві анонсували проведення низки слідчих дій та експертиз й оголошення підозр особам, причетним до розкрадання держкоштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА