19:19 20.07.2021

Кількість жертв повені в Німеччині зросла до 169, у всій Європі - до 200

2 хв читати
Кількість жертв повені в Німеччині зросла до 169, у всій Європі - до 200

У Німеччині кількість жертв повені, що сталася минулого тижня, зросла до 169 осіб, загалом у Європі - до 200, і 246 осіб досі вважаються зниклими безвісти, повідомляють у вівторок місцеві ЗМІ.

За останніми даними, в Німеччині загинули 169 осіб, серед них 117 - у районі Арвайлер у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. Місцева поліція повідомляє про 170 зниклих безвісти. Також наразі близько 40 тис. осіб у районі не мають доступу до електрики та водопроводу. У федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія повідомляється про 47 жертв і п'ятьох зниклих безвісти.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія і кандидат у канцлери ФРН від партійного союзу ХДС/ХСС Армін Лашет провели прес-конференцію в місті Бад-Мюнстерайфель у Північному Рейні-Вестфалії. Вони висловили подяку всім, хто допомагав боротися з повінню, і прокоментували ситуацію з системами оповіщення про небезпеку в країні.

"Люди думають, що все стає цифровим. Але нам знову знадобляться аналогові системи. Суспільство стає вразливим, коли електрики більше немає", - заявив Лашет.

"Можливо, старі добрі сирени набагато кращі, ніж ми вважали", - підтримала Лашета канцлер.

Раніше уряд Німеччини звинувачували в тому, що системи оповіщення про надзвичайні ситуації спрацювали погано або не спрацювали зовсім.

Крім того, повідомляється про 31 загиблого та 70 зниклих безвісти в Бельгії. У вівторок у країні оголосили національний день жалоби у пам'ять про загиблих унаслідок повеней і провели хвилину мовчання.

Сильна повінь сталася в Європі минулого тижня: найбільше постраждала західна частина Німеччини, також повені накрили схід і південь Бельгії та деякі райони Нідерландів і Люксембургу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА