20:13 15.07.2021

Кулеба: Україна відіграє провідну роль у захисті свободи слова в регіоні

2 хв читати
Кулеба: Україна відіграє провідну роль у захисті свободи слова в регіоні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із представницею ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Терезою Рібейро, яка відвідує Україну з візитом на його запрошення.

"Дмитро Кулеба підтвердив незмінну підтримку мандата представниці ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, готовність до подальшої тісної і конструктивної співпраці. Він запевнив у відданості України зобов'язанням щодо захисту свободи слова та незалежних ЗМІ, підтримки професійної діяльності незалежних медіа, безпеки журналістів", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Міністр також порушив тему критичного стану свободи слова та незалежних ЗМІ на тимчасово окупованих Росією територіях Криму і Донбасу, закликав представницю ОБСЄ максимально використати свій мандат для сприяння звільненню незаконно заарештованих Росією журналістів.

Кулеба відзначив справу українського позаштатного журналіста "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка, якого незаконно заарештували і катували у тимчасово окупованому Криму, і закликав ОБСЄ докласти всіх зусиль для його звільнення.

Крім того, міністр наголосив, що Україна докладає системних зусиль у сфері протидії дезінформації всередині держави та на міжнародній арені. Він висловив сподівання на плідну співпрацю з Офісом представниці ОБСЄ з питань свободи ЗМІ на цьому напрямі.

"Глава української дипломатії підкреслив провідну роль України у забезпеченні свободи слова в регіоні. Він нагадав, що іноземним журналістам, яких Мінськ і Москва позбавили права на професійну діяльність, наша держава надає можливість працювати та висвітлювати події у Росії та Білорусі з України", - йдеться в повідомленні.

Кулеба наголосив, що російська агресія проти України, яка включає дезінформацію та пропаганду, залишається ключовою загрозою безпеці та свободі слова в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА