18:45 09.07.2021

Країни Азії борються з потужною хвилею пандемії COVID-19

3 хв читати
Країни Азії борються з потужною хвилею пандемії COVID-19

Кілька країн Азійського регіону оголосили про запровадження найсуворіших обмежень у зв'язку з різким зростанням кількості захворювань на коронавірус COVID-19, повідомляє агентство Associated Press (AP).

Таїланд, Південна Корея і В'єтнам у п'ятницю оголосили про запровадження суворих обмежень у спробі зупинити поширення коронавірусу до того, як системи охорони здоров'я будуть перевантажені.

Багато азійських країни змогли уникнути високого рівня захворюваності, встановивши суворі обмеження на початку пандемії, однак нині захворюваність практично у всіх країнах регіону почала різко зростати, зазначає агентство.

Зокрема, у Таїланді після виявлення понад 9 тис. нових випадків зараження коронавірусом і 72 смертей від захворювання в п'ятницю влада оголосила про запровадження семигодинної комендантської години, яка триватиме з 9-ї вечора до 4-ї ранку. Правило стосуватиметься Бангкока і дев'яти інших регіонів країни. Також уряд закликає людей працювати з дому.

"Ми перепрошуємо за складності, з якими доведеться зіткнутися тим, хто живе в районах із найсуворішими обмеженнями, але лише так ми зможемо ефективно контролювати поширення інфекції. Таїланд переможе", - заявив помічник керівника робочої групи з коронавірусу Апісамай Шрірангсон.

У Таїланді також буде заборонено подорожі без поважних причин і зустрічі більше ніж п'яти осіб, торговельні центри припинятимуть роботу о 20:00, а громадський транспорт - о 21:00.

У Південній Кореї в п'ятницю було зареєстровано близько 1,3 тис. випадків зараження COVID-19 - найвищу кількість заражень за один день за весь період пандемії, повідомляє The Guardian. Раніше Південна Корея вважалася зразковою країною в плані виконання антікоронавірусних заходів, проте у неї виникли проблеми з постачанням вакцин. Наразі 70% населення все ще не може отримати першу дозу.

Прем'єр-міністр Південної Кореї Кім Бу Гем заявив, що країна досягла "максимального рівня кризи". За даними органів охорони здоров'я, інфекція почала поширюватися в школах, офісах і торговельних центрах і, зокрема, серед людей віком 20-30 років.

За новими правилами, які набудуть чинності з 12 липня і триватимуть два тижні, зустрічі більше ніж двох осіб будуть заборонені після 18:00. Також закриються школи, бари і церкви, а кількість місць у кафе і ресторанах буде обмежено, вони зачинятимуться о 22:00.

Найпотужніша хвиля коронавірусу прийшла в Індонезію. Лише 7 липня було зареєстровано понад 34 тис. випадків захворювання і більше ніж тисячу смертей від інфекції - найвищий добовий показник за весь період пандемії.

"У найгіршому випадку кількість щоденних заражень може сягнути 60-70 тис. випадків, але я сподіваюся, що цього не станеться", - сказав міністр-координатор з морських справ та інвестицій Індонезії Лухут Бінсар Панджайтан.

У зв'язку з різким збільшенням кількості випадків COVID-19 у лікарнях острова Ява спостерігається нестача ліків, балонів із киснем, ліжок і персоналу. Як повідомляють місцеві ЗМІ, через це багатьом лікарням довелося закрити відділення невідкладної допомоги.

У Малайзії, де наразі лише одна людина в сім'ї може залишати дім для придбання продуктів, кількість щоденних випадків захворювання також побила рекорд, сягнувши понад 9 тис. випадків у п'ятницю.

В'єтнам, де за перший рік пандемії було зареєстровано лише 2,8 тис. випадків зараження COVID-19 і практично не було випадків у період із січня до квітня, також повідомляє про запровадження жорстких обмежувальних заходів. За останні два місяці в країні було виявлено 22 тис. випадків захворювання, і тепер найбільше місто країни Хошимін закривається на локдаун на два тижні.

"Закрити місто - непросте рішення, але це потрібно, щоб зупинити пандемію й повернутися до нормального життя", - сказав прем'єр міністр країни Фам Мін Чинь на засіданні уряду напередодні ввечері.

Єдиним винятком в Азійському регіоні стала Індія, у якій було вперше виявлено штам "дельта". Це єдина країна, в якій наразі кількість щоденних випадків зараження коронавірусом поступово зменшується, однак поки що дві дози вакцини отримало менше ніж 5% населення.

За весь період пандемії в південно-східному азіатському регіоні було виявлено понад 35,7 млн випадків зараження коронавірусом і близько 500 тис. смертей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА