15:53 01.07.2021

В Україні не вщухають дощі та грози

3 хв читати
В Україні не вщухають дощі та грози

Червень-2021 залишився позаду зі своїми температурними рекордами. У липні обіцяють ще одну спекотну хвилю, але поки що, на початку другого літнього місяця, температура повітря є стриманою.

Дощі прогнозуються кожен день з п'ятниці по понеділок, але місцями і різної інтенсивності. Може бути й така ситуація з дощем: половина Кропивницького в суботу намокне, а на іншій половині не проллється ані краплі. Липень - місяць гроз, народ прозвав його грозником. 3 липня - День Мефодія. Якщо в цей день йшов дощ, то в народі казали: «Йти йому з перервами протягом сорока днів».

Грози будуть «гуляти» по Україні з п'ятниці по понеділок: в п'ятницю - на заході; в суботу лінія гроз пройде уздовж північного кордону, в центрі та на сході; в неділю - місцями в західних, центральних, східних областях; у понеділок - в центрі, на півдні та сході країни.

Липень - місяць, коли у всіх водоймах вже відкрито сезон купання. Вода прогрілася до високих значень: Дністер біля Заліщиків +23 °С, Ворскла біля Полтави +25 °С, Дунай біля Рені +28 °С, Сіверський Донець біля Лисичанська +25 °С, Дніпро біля Києва +25 °С, Тиса біля Чопа +22 °С, Десна біля Чернігова +26 °С.

Західні області України у п'ятницю очікує похмура та дощова погода, за прогнозом Sinoptik.ua температура +23...+25 °С, вітер слабкий до помірного. У суботу, 3 липня знову дощі, температура повітря вдень +20 °С, вночі +17 °С. До понеділка потеплішає до +26 °С.

У високогір'ї Карпат прохолодно, у вихідні +14...+16 °С, хмарно з проясненнями, дощі.

У Закарпатті 2-4 липня температура повітря не буде вище +25 °С, дощі. У понеділок сонячно, потеплішає до +28 °С.

На сході країни у вихідні комфортна для відпочинку температура +29...+31 °С, але можуть зіпсувати настрій грози та зливи. У понеділок прохолодніше, +26...+28 °С, грози не залишать регіон.

У південних областях України в п'ятницю та суботу до +29 °С, у неділю та понеділок температура впаде до +22...+23 °С, у Херсонській області до +26 °С. У вихідні очікуються грози та дощі. У понеділок в Херсонській області погода буде похмурою, місцями можливі зливи.

Центральна Україна: у п'ятницю найпрохолодніша область - Вінницька, до +24 °С, в інших областях +28...+31 °С. В суботу й до понеділка температура знизиться до +24...+25 °С. Дощі та грози пройдуть місцями.

У Дніпрі в п'ятницю та вихідні спекотно, +30...+31 °С, місцями можливі невеликі дощі. У понеділок прогримлять грози, вдень пройде дощ, температура повітря +26 °С.

На півночі України 2-5 липня температура вдень +23...26 °С, вночі, +17...+18 °С. Грози та дощі пройдуть місцями, можливі сильні зливи у понеділок, 5 липня.

У Києві 2-5 липня температура повітря +26...+27 °С. Хмарно та дощитеме у понеділок. Атмосферний тиск 741 мм рт.ст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА