20:36 06.06.2021

На Балтиці розпочались великі військово-морські навчання НАТО Baltops

1 хв читати
На Балтиці розпочались великі військово-морські навчання НАТО Baltops

У Балтійському морі в неділю стартували великі військово-морські навчання НАТО Baltops, повідомили в північноатлантичному альянсі.

У навчаннях, що проходять вже в 50-й раз, беруть участь 16 країн-членів НАТО, а також Швеція і Фінляндія. Вони триватимуть до 18 червня. Всього задіяно 40 кораблів, 60 літаків і вертольотів і 4 тис. військовослужбовців.

Під час навчань відпрацьовуватимуться операції з протичовнової боротьби, протиповітряної оборони, протимінної боротьби, а також буде здійснена висадка десанту на узбережжі Литви.

"Цього року ми святкуємо 50-річчя навчань Baltops, які утворюють основу взаємодії альянсу", - заявив командувач маневрами і 6-м оперативним флотом ВМС США віце-адмірал Джин Блек.

Навчання складатиметься з двох фаз. Під час перших шести днів, кораблі, літаки і вертольоти виконуватимуть завдання біля Датських проток, братимуть участь у морських операціях із забезпечення доступу і свободи навігації. Потім навчання перемістяться на схід Балтики.

Командування навчаннями буде здійснюватися з борта командно-штабного корабля 6-го оперативного флоту США Mount Whitney ("Маунт Вітні").

Напередодні в Балтійське море зайшов ракетний есмінець ВМС США Roosevelt ("Рузвельт"), оснащений системою протиракетної оборони Aegis ("Іджіс").

Перед початком навчань усі кораблі прибули в польський порт Гдиня.

Навчання Baltops регулярно проводяться в регіоні Балтійського моря з 1972 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА