14:44 30.04.2021

В Україні затримали групу іноземців, які незаконно утримували та пограбували блогерку з Ірану

2 хв читати
В Україні затримали групу іноземців, які незаконно утримували та пограбували блогерку з Ірану

Оперативники міграційної поліції затримали групу іноземців за фактом позбавлення волі та розбійний напад на блогерку з Ірану, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Скориставшись її вразливим становищем, фігуранти виманили у жінки $100 тис. для оформлення міграційного статусу в Україні. У такий спосіб вони пообіцяли допомогти їй уникнути кримінального переслідування в Ірані за блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Згодом в орендованій квартирі у Києві, погрожуючи зброєю жінці та її малолітній дитині, вони змусили перерахувати 25 біткоїнів, а це - $1,4 млн, на їхній електронний гаманець", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронці провели поліцейську операцію для викриття етнічного злочинного угруповання, організатором якого виявився 37-річний уродженець Ірану. Ще двоє його спільників - громадяни Ірану, які тривалий час проживають в Україні.

"Лідер злочинного угруповання у Туреччині звернувся до потерпілої і повідомив: найближчим часом місцеві правоохоронці можуть затримати її та екстрадувати до Ірану за активну блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Після цього за $100 тис. він запропонував організувати їй та її дитині перетин державного кордону із Туреччини до України та оформити їм відповідний міграційний статус, аби уникнути екстрадиції", - повідомив начальник Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Сергій Пантелеєв.

Коли потерпіла з дочкою прибули до України, організатор злочинної схеми розмістив їх в орендованій квартирі та спланував скоєння розбійного нападу. Для цього він залучив ще двох спільників.

"За словами потерпілої, в орендованій квартирі, де перебувала потерпіла, вони погрожували зброєю їй та її дитині та заволоділи криптовалютою - 25 біткоїнами, що становить $1,4 млн", - розповів Пантелеєв.

Для того, щоб приховати злочини, скоєні щодо жінки, зловмисники намагалися вивезти її та її дитину до Туреччини. Правоохоронці спланували спецоперацію, у результаті якої троє фігурантів були затримані. За місцями їх проживання проведені санкціоновані обшуки, під час яких було вилучено докази їхньої протиправної діяльності.

Лідеру угруповання повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів - незаконне позбавлення волі або викрадення людини та розбійний напад, а його двом спільникам - у скоєнні розбійного нападу. Після проведення слідчих дій можлива додаткова кваліфікація дій затриманих. У разі доведення провини учасникам злочинної групи загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із делегацією Сенату Польщі військову підтримку, санкції проти РФ і конфіскацію російських активів

Суд ООН наказав Ізраїлю негайно зупинити операцію в Рафасі

Охоронця харківського магазину засуджено до 5 років в'язниці за коригування ударів РФ по місту - прокуратура

ЗСУ ставлять за мету широке впровадження ШІ - заступник головнокомандувача

Бронювання за списками, які надійшли на погодження до Генштабу ЗСУ до 10 травня, здійснюється за погодженням Генштабу - Кабмін

У Києві на станціях метро тимчасово недоступна оплата проїзду банківською карткою - КМДА

Росіяни протягом дня значно активізувалися на краматорському напрямку - Генштаб ЗСУ

Після ракетної атаки в Кропивницькому районі без постраждалих і руйнувань - попередні дані ОВА

Під час наступу на Вовчанськ РФ задіяла підрозділи "Африканського корпусу" - британська розвідка

Німеччина оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА