07:39 28.04.2021

Влада Кіпру незаконно видала 3,5 тис. "золотих паспортів" родичам інвесторів

2 хв читати
Влада Кіпру незаконно видала 3,5 тис. "золотих паспортів" родичам інвесторів

Кіпрська влада незаконно видала 3,5 тис. паспортів родичам багатих інвесторів у рамах програми надання громадянства ЄС в обмін на інвестиції, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на доповідь незалежної комісії.

Комісія з'ясувала, що понад половину з 6779 так званих "золотих паспортів" Кіпр видав повнолітнім родичам інвесторів, незважаючи на відсутність законів, що дозволяють це робити. Уряд Кіпру в цьому випадку неправильно трактував закон, зазначається в доповіді.

Ще одна помилкова інтерпретація закону дозволяла уряду видавати паспорти керівництву іноземних і місцевих компаній, не дивлячись на те, що ці люди самі нічого не інвестували в економіку країни. Комісія дійшла висновку, що топ-менеджери не можуть вважатися інвесторами, оскільки вони не володіють компаніями, якими керують.

У доповіді також наголошується на серйозних недоліках процесу обробки заявок міністерством внутрішніх справ, включно з "повною відсутністю" бази даних для коректної перевірки заявників. Міністерство фінансів теж несе відповідальність за помилкове схвалення деяких заявок, які не відповідали всім критеріям, з'ясувала комісія. Навіть президенти і політики, що займають ключові позиції в кабінеті, не залишалися осторонь від процесу видачі громадянств, коли у них міг бути конфлікт інтересів.

Кіпр скасував програму отримання громадянства через інвестиції в економіку країни з 1 листопада минулого року. Це сталося після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про те, що з 2017 до 2019 року влада Кіпру, що входить до ЄС, видала "золоті паспорта" 1,4 тис. багатих іноземців, які погодилися в обмін на це інвестувати в економіку країни. При цьому з'ясувалося, що деякі з людей, котрі отримали такі паспорти, винні у відмиванні грошей, корупції та інших злочинах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА