18:13 22.04.2021

Арестович: Скупчення російських військ біля кордонів України та їх відведення від самого початку не пов'язані зі зверненням Путіна до Федеральних зборів

2 хв читати
Арестович: Скупчення російських військ біля кордонів України та їх відведення від самого початку не пов'язані зі зверненням Путіна до Федеральних зборів

Зосередження збройних сил Російської Федерації у Південному та Західному військових округах поблизу кордонів України у зв'язку з плановими навчаннями та їх відведення, заплановане на 23 квітня, з самого початку не були пов'язані зі зверненням Путіна до Федеральних зборів, вважає речник української делегації в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович.

"Перекидання збройних сил Росії до українських кордонів проводилося не під звернення Путіна до Федеральних зборів. Це стратегічні військові навчання, які, як правило, плануються за рік-два", - розповів Арестович у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за словами Арестовича, "в Росії успішно вдалося накласти інформаційну кампанію з перекидання військових сил і послання до Федеральних зборів на реальне пересування військ, щоб залякати Україну та країни Європейського Союзу".

"Це єдине, що вдалося Росії. Але у відповідь вона отримала консолідовану позицію Заходу, узгоджену з Україною, - це і суворі заяви, і червоні лінії, і рішення конгресу США про постачання озброєння до України", - зазначив він.

Арестович також додав, що "у Росії немає великого економічного потенціалу, щоб продовжувати тримання військових у точках їх передислокації".

"Проводити нескінченно навчання теж не можна. Це дуже дорого, особливо в умовах понад 100-тисячного угруповання. До того ж, немає сенсу їх далі тримати "у полі". Вони там розкладаються. Велика частина російських військ передислокувалася навіть не на полігони, а просто - в окремі точки зосередження, де вони не можуть займатися нормальною бойовою підготовкою. А що робить солдат, коли він не займається бойовою підготовкою? Він п'є, підпалює намети, стріляє тощо. Тому їх потрібно повертати", - сказав він.

За словами Арестовича, також "незабаром навчання НАТО Defender Europe - 2021 вступлять в активну фазу".

"Наступати у ситуації, коли українські війська розгорнуті та готові до відбиття російської агресії, а західніше від України відбуваються навчання країн-альянсу НАТО - недоцільно", - резюмував Арестович.

Як повідомлялося, на 23 квітня міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу анонсував початок процесу повернення до пунктів постійної дислокації російських військ, які були задіяні на навчаннях у Південному та Західному військових округах поблизу кордонів із Україною.

Особовий склад 58-ї армії Південного військового округу, 41-ї армії Центрального військового округу, 7-ї та 76-ї десантно-штурмової та 98-ї повітряно-десантної дивізії мають повернутися до пунктів постійної дислокації до 1 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА