16:50 21.04.2021

ДП "Антонов" передасть в управління ВАКС одну зі своїх будівель

2 хв читати
ДП "Антонов" передасть в управління ВАКС одну зі своїх будівель

Державне підприємство "Антонов", яке входить до складу концерну "Укроборонпром", передасть свою будівлю в управління Вищого антикорупційного суду (ВАКС) з метою реструктуризації своєї заборгованості перед державним бюджетом України.

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України у середу.

"Наразі заборгованість "Антонова" перед державою становить майже 424 мільйонів гривень. Вона виникла внаслідок випуску у 2009 році ДП "Київський авіаційний завод "Авіант", правонаступником якого є ДП "Антонов", облігацій на суму 858 млн грн під державні гарантії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України ДП "Антонов" передасть свою будівлю площею 4 285,70 кв. м, яка розміщена у Києві на проспекті Перемоги, 41, в управління ВАКС, що дасть можливість зменшити заборгованість авіапідприємства майже вдвічі: згідно з незалежною оцінкою, ринкова вартість згаданої нежитлової будівлі становить майже 213 млн грн (із ПДВ).

"Ця будівля ніколи не використовувалася у виробничих цілях і фактично була непрофільним активом для ДП "Антонов", що потребувало чималих коштів на її утримання. Завдяки рішенню уряду Вищий антикорупційний суд отримає необхідні приміщення, а авіапідприємство зменшить свої борги", - зазначив заступник генерального директора "Укроборонпрому" з управління активами Мустафа Найєм.

У концерні також нагадують, що 18 червня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про реструктуризацію заборгованості Державного підприємства "Антонов" щодо уточнення питань реструктуризації заборгованості з метою створення передумов для забезпечення ВАКС приміщенням" (3350).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА