15:19 14.04.2021

ВАКС заарештував особисте майно адвокатів, викритих на отриманні $100 тисяч хабара для передання судді ОАСК

2 хв читати
ВАКС заарештував особисте майно адвокатів, викритих на отриманні $100 тисяч хабара для передання судді ОАСК

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про арешт особистого майна адвокатів, викритих правоохоронцями на провокуванні отримання $100 тис. неправомірної вигоди, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАКС.

"Підтверджуємо факт арешту особистого майна адвокатів, яким минулого тижня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід", - сказали в суді, зазначивши, що заарештовано лише особисте майно підозрюваних.

Як повідомлялося, минулого тижня Вищий антикорупційний суд відправив адвоката Юрія Донця та співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави в 35 млн 185 тис. грн.

Донцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави розміром 2 млн 951 тис. грн. Після внесення застави його звільнили з СІЗО.

За версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією "АКС Кепітал". Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби.

Адвокатів "здав" правоохоронцям ліквідатор "АКС Кепітал" Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Після цього адвокат залучив Зонтова через його родинні зв'язки з головою ОАСК. У січні 2021 року Коваленко написав заяву до НАБУ про підбурювання до дачі хабара. 25 березня Коваленко передав Донцю перший транш у розмірі $10 тис. 29 березня Коваленку сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення, і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара.

У НАБУ стверджують, що з $90 тис., які Коваленко 5 квітня передав Донцю, $10 тис. адвокат залишив собі. Другому фігуранту справи про передачу хабара продовжать обирати запобіжний захід у п'ятницю вранці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА