17:00 02.04.2021

Керівником Центру протидії дезінформації призначено Поліну Лисенко - указ

2 хв читати
Керівником Центру протидії дезінформації призначено Поліну Лисенко - указ

Президент України Володимир Зеленський указом призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації, повідомляє прес-служба президента.

Відповідний указ № 137/2021 розміщено на сайті глави держави 2 квітня.

"Призначити Лисенко Поліну Олександрівну керівником Центру протидії дезінформації", - цитує Зеленського його прес-служба.

Як заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю кореспондентові "Інтерфакс-Україна", "завданнями центру є аналіз гібридних інформаційних загроз і координація зусиль усіх державних органів і представників громадянського суспільства з протидії дезінформації та ворожій пропаганді".

Він також наголосив, що "центр тісно співпрацюватиме з міжнародними партнерами України і, насамперед, країнами НАТО, які вже мають такий досвід".

Як повідомляється, 6 квітня Офіс президента України запланував провести дві окремі презентації Центру протидії дезінформації - для послів іноземних держав в Україні та для експертів і представників громадянського суспільства.

"Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою", - цитує прес-служба новопризначеного керівника Центру протидії дезінформації Лисенко.

Поліна Лисенко в 2015 році закінчила магістратуру в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Має ступінь магістра права.

До 2019 року навчалася в цьому виші на аспірантурі. Кандидат юридичних наук. У 2013-2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 року до вересня 2019 року обіймала посаду помічника першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України. До березня 2020 року обіймала посаду начальника департаменту міжнародно-правової співпраці та повернення активів Офісу генерального прокурора. Також працювала керівником проекту з розвитку судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень і результатів.

Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генерального прокурора та ФБР. З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків із громадськістю АТ "Укрзалізниця".

Як повідомляється, Центр протидії дезінформації створений рішенням РНБО від 11 березня 2021 року, яке було введено в дію указом глави держави від 19 березня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА