07:03 02.04.2021

Полтавська область з 3 квітня на два тижні підсилює карантин

2 хв читати
Полтавська область з 3 квітня на два тижні підсилює карантин

У Полтавській області з 3 квітня на два тижні підсилюють карантин через поширення COVID-19, повідомила прес-служба Полтавської ОДА.

"З 3 квітня в Полтавській, Горішньоплавнівській, Миргородській, Лубенській, Гадяцькій міських територіальних громадах посилять карантин", - йдеться в повідомленні на сайті ОДА в четвер з посиланням на рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак, необхідно прийняти всі профілактичні заходи, можливі для запобігання та розірвання ризику інфікування людей на COVID-19. Черговий підйом захворюваності почався в кінці лютого, під час якого найбільша кількість випадків захворювання досягла 700 осіб на добу. Рівень госпіталізації - понад 60 осіб на 100 тис. населення.

У зв'язку з посиленням карантину, забороняється робота в сфері громадського харчування, дозволяється доставка і замовлення навинос. Не можуть працювати торговельні центри і розважальні заклади.

Також забороняється проведення масових заходів, діяльність непродовольчих ринків. Учні та студенти йдуть на дистанційне навчання. Водночас винятком є навчання в дитячих садах, початкових класах, спеціальних школах, навчально-реабілітаційних центрах, студентів 6 курсу та інтернів-медиків, які також залучені до боротьби з коронавірусом.

Під тимчасову заборону потрапляє робота установ громадського харчування та місць для харчування в готелях з 22:00 до 6:00, крім надання послуг з харчування в готельному номері на замовлення клієнтів.

Обмеження стосуються і роботи спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, відвідувачів, окрім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання карантину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА