19:02 31.03.2021

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно киянина, якого підозрюють у побитті Балуха

2 хв читати
Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно киянина, якого підозрюють у побитті Балуха

Столичні правоохоронці затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, якого підозрюють у тому, що у вересні 2020 року, перебуваючи на території київського Гідропарку, він побив колишнього політичного в'язня РФ, громадського активіста Володимира Балуха.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у середу, слідство встановило, що між постраждалим та підозрюваним виник словесний конфлікт, під час якого останній наніс Балуху тілесні ушкодження, з якими той був госпіталізований до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

"За результатами проведеної судово-медичної експертизи встановлено, що тілесні ушкодження, які дістав постраждалий, належать до тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя у момент заподіяння", - повідомляють правоохоронці.

Вони зазначають, що наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) направлено до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

За побиття Балуха обвинуваченому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, про побиття Балуха 8 вересня 2020 року повідомив український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. За його словами, Балух перебував у свідомості, у нього зламана рука і ключиця, загрози його життю немає.

У поліції Києва повідомили, що 49-річного постраждалого госпіталізували з тілесними ушкодженнями з київського Гідропарку, в нього виявили відсутність мобільного телефону та банківської картки.

16 вересня колишній політв'язень, журналіст Роман Сущенко повідомив, що Балух перебуває у важкому стані, опритомнів, але намагався зірвати пов'язку з голови, тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми.

Балух - кримський фермер, був засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Він був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) та ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Був звільнений у рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

18 вересня правоохоронці затримали підозрюваного в нападі на колишнього політичного в'язня РФ, громадського активіста Володимира Балуха. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА