18:55 05.03.2021

Стефанчук про санкції США проти Коломойського: Реакція Зеленського буде принциповою до будь-кого з олігархів

2 хв читати
Стефанчук про санкції США проти Коломойського: Реакція Зеленського буде принциповою до будь-кого з олігархів

Реакція президента України Володимира Зеленського буде принциповою стосовно будь-кого з олігархів, заявив перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, коментуючи запровадження США санкцій проти олігарха і колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського.

"Я хочу підтвердити, що політика президента Зеленського зводиться до того, що всі мають бути рівні перед законом, і не може бути людей, які запроваджують для держави інші правила, ніж запроваджені законодавством України. Ви бачите, як він демонстрував це і щодо того, коли було запроваджено санкції стосовно народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського, і за його рішучою реакцією щодо запровадження санкцій проти одного з олігархів Віктора Медведчука та пов'язаного з ним народного депутата Козака", - сказав він під час онлайн-дискусії, організованої Атлантичною радою США та Ялтинською європейською стратегією, в п'ятницю.

Стефанчук висловив сподівання, що подібною реакція президента буде і на запровадження санкцій проти Коломойського.

"Я думаю, що аналогічна принципова реакція буде до будь-кого з олігархів, незалежно від його прізвища та місця перебування в Україні, тому що напрям, який демонструє президент України, це повернення в українців довіри до держави, державних інституцій, і що дуже для нас визначальне - до правової системи України", - наголосив він.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти олігарха та колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського через його причетність до великої корупції.

Блінкен зазначив, що у своєму офіційному статусі голови Дніпропетровської області України з 2014 до 2015 року Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону та віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і громадські процеси, зокрема використовуючи свій політичний вплив і офіційну владу для особистої вигоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА