07:28 22.02.2021

Адміністрація Трампа знизила рівень відносин США з Китаєм до вкрай низького

2 хв читати
Адміністрація Трампа знизила рівень відносин США з Китаєм до вкрай низького

Політика попереднього президента США Дональда Трампа щодо Китаю довела китайсько-американські відносини до найнижчого з моменту встановлення дипломатичних відносин рівня, заявив міністр закордонних справ КНР Ван І.

"В останні кілька років китайсько-американські відносини зійшли з рейок нормального розвитку, і дійшли до найбільш складного періоду з моменту встановлення дипломатичних відносин", - заявив глава МЗС, виступаючи на форумі "Ланьтін" у Пекіні.

Він наголосив: "Джерело такої ситуації криється в тому, що попередня адміністрація США, виходячи з власних політичних потреб, у підході і політиці щодо КНР допустила серйозні помилки в оцінках тенденцій його розвитку та політики. На цій основі вона вжила заходів щодо стримування Китаю і надання тиску на нього".

Ван І сказав, що для "наведення порядку і повернення китайсько-американських відносин у правильне русло", необхідно, насамперед, "зламати високі стіни", що виникли в результаті помилкових уявлень про КНР у Сполучених Штатах.

Він висловився за відновлення двостороннього діалогу, який за попередньої адміністрації практично припинився.

Міністр зазначив, що Китай розраховує на подальший розвиток бізнесу американських компаній у країні, для цього Пекін буде вдосконалювати відповідні умови і діловий клімат.

Він також висловив надію на скасування введених Трампом підвищених мит на китайські товари в Сполучених Штатах, а також санкцій щодо китайських підприємств.

Ван І наголосив: "Холодна зима пройде, і весна надії неминуче прийде".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА